Pompoensoep

8 personen
60min
Tagliatelle met prei en spek

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Doe de boter en de olijfolie (of maïsolie) in een grote kookpot
  2. Doe de ajuin in stukjes en stoof in de boter/olie
  3. Doe even later de prei erbij en stoof verder.
  4. Als de ajuin en prei gestoofd zijn doe je er de (groffe) stukken pompoen en aardappel bij.
  5. Voeg 1L heet water toe alsook een flinke snuif zout, wat peper en nootmuskaat.
  6. Kook gedurende 15 à 20 minuten tot de pompoen en de aardappel zacht zijn.
  7. Mix goed door met een staafmixer. Voeg navenant de dikte van de soep eventueel nog water toe.
  8. Voeg het kippen- en groentenbouillonblokje toe en roer totdat deze gesmolten zijn.
  9. Ready to serve! Voeg naar smaak nog wat melk of room toe om de soep zachter te maken.

Conclusie

Soep à la moeke. Smaakt altijd, maar eens zo goed op Halloween ;)