Live
Your
Life
- Kookboek
Quiche Lorraine
3 personen
35min + 35min in de oven
Ingrediënten:
200g gerookte spekreepjes
1 prei (eerder groot)
1 ajuin
250ml kookroom
Peper, zout, nootmuskaat
1x bladerdeeg
4 eieren
200g gemalen kaas
Bereiding:
Snijd de prei in ringen en spoel het zand eraf.
Snijd ook de ajuin en stoof deze samen met de prei in een pan.
Houd de prei en ajuin in een bord apart
Begin het spek te bakken in dezelfde pan (zonder boter).
Kluts de eieren met de (kook)room en geraspte kaas in een kom.
Kruid het eiermengsel met peper, zout en nootmuskaat.
Rol het bladerdeeg uit in een cake- of taartvorm en prik met een vor gaatjes in de bodem.
Verdeel de groenten en de spek over de bodem van het bladerdeeg.
Schenk het eiermengsel erover.
Plaats 35min in de oven op 180°C.
Conclusie
De klassieke quiche Lorraine, die smaakt altijd