Live
Your
Life
- Kookboek
Lasagna met zalm en spinazie
4 personen
1u + 45min in oven
Ingrediënten:
250g lasagnavellen
300g zalmfilet (of gerookte zalm)
600g verse spinazie
500g ricotta
125ml melk
2 tomaten
Handje geraspte kaas
Peper, zout, look
Bereiding:
Was de spinazie en stoof daarna met een beetje boter tot helemaal geslonken.
Snijd zalm in dunne plakjes of reepjes.
Snijd tomaten in dunne schijfjes.
Druk met een lepel het vocht uit de spinazie in een vergiet.
Doe de spinazie, ricotta en melk in een kom en meng goed door mekaar.
Kruid met een flinke snuif peper, zout en look
Vet de ovenschaal in en smeer een dunne laag van het spinaziemengsel op de bodem.
Herhaal nu 2x volgende stappen: lasagnevelle, spinaziemengsel, zalm, lasagnevellen, spinaziemengsel, tomatenschijfjes.
Op de laatste laag (tomaatjes) strooi je een handje kaas
Plaats de lasagne gedurende 45 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Conclusie
Lekkere vegetarische variant op de klassieke lasagna.