Peper, zout, look, oregano, tijm, marjolijn, rozemarijn, laurier, paprika, (na te kijken)
Bereiding:
Snijd alle groentjes en begin met de ajuin en de wortel te stoven in een kookpot.
Wanneer deze een beetje gaar zijn, voeg je de paprika toe.
Ondertussen begin je het gehakt ook te bakken in een pan.
Wanneer de groentjes een beetje gestoofd hebben, voeg je de courgette toe en kruid je met een flinke snuif van alle eerder vermelde kruiden.
Voeg nu het gehakt, de tomatenstukjes en tomatenpuree toe aan de groentjes en laat zachtjes pruttelen.
In een andere pot maken we de kaassaus door de boter te smelten en de maïzena toe te voegen.
Voeg hier de melk aan toe.
Wanneer de melk begint in te dikken, voeg je langzaamaan 100g geraspte kaas toe en blijf je goed roeren.
Begin het vullen van de schotel met een laag bolognese saus, dan een laag lasagneblaadjes, een laag kaas, ... en herhaal dit tot de schotel gevuld is..
Op de laatste laag (bolognese saus) strooi je een handje kaas
Plaats de lasagne gedurende 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Conclusie
Homemade klassieke lasagna. Heerlijk! En makkelijk om de extra porties in de diepvries te bewaren voor een momentje later in de week.