Snijd de courgettes in schijfjes. (Als de courgette de doorsnede heeft van een komkommer hoeft de middelste kern er niet uitgehaald te worden, anders wel, want dan heeft deze te grote pitten)
Doe de schijfjes in een microgolfbestendige kom met een beetje water en kook vervolgens gedurende 10 minuten in de microgolfoven .
Snijd de ajuin in fijne stukjes.
Meng vervolgens het gehakt, de ajuinsnippers, het ei en het kleine blikje tomatenpuree goed door mekaar in een kom. Voeg hier zout en peper aan toe.
Vervolgens maken we volgende laagjes in een ingeoliede ovenschotel:
- laag courgettes
- bestrooi met paprikapoeder en lookpoeder
- laag van gemengde gehakt
Herhaal bovenstaande lagen tot de schotel vol is.
Strooi bovenop de laatste laag een handjevol gemalen kaas.
Plaats 30min in de voorverwarmde oven op 180°C of op 650W in de microgolfoven.
Serveer met puree of gekookte patatjes en gebruik curryketchup als sausje bij de courgetteschotel.
Conclusie
Zeker in de winter smaakt een stevige courgetteschotel altijd!