Moelleux

8 porties
45min + 7min in oven
Brownie cookies

Ingrediënten:

Bereiding:

  1. Smelt de chocolade met de boter au-bain-marie of in de microgolf. In tussentijd mag je de oven ook al voorverwarmen op 220°C.
  2. Klop de eieren en de suiker tot een bleke, luchtige massa.
  3. Giet het ei-suikermengsel bij de afgekoelde chocolade.
  4. Voeg nu de gezeefde bloem toe aan het mengsel.
  5. Giet het beslag in beboterde en met bloem bestoven vormpjes en zet in de oven voor 7 minuten.
  6. Haal ze uit de oven en laat ze nog twee minuten staan voor je ze stort. Serveer nadien met ijs.

Conclusie

Dit dessertje kwam ik een vijftal jaar geleden tegen in het boek "Kookschool - chocolade: 80 recepten stap voor stap", en wat was dit een geslaagd receptje! Lukte van de eerste keer en superlekker! Dus deze mocht zeker niet ontbreken in de serie!
Opgepast wel, want dit receptje ligt zwaar op de maag, door het te serveren in verhouding 1/3 moelleux, 2/3 ijs is het precies goed!